Sunday, February 25, 2007

Vegupelti

Tämä ruoka tuli tehtyä jonakin perjantai-iltana, kun töistä palattua ei ollut virtaa mihinkään kovin monimutkaiseen virittelyyn ja telkkaristakin tuli juuri jotain mitä katsoessa ei tehnyt mieli rampata katsomaan miten padat ja kattilat voivat.

- 3 perunaa
- 1 kesäkurpitsa
- 2 valkosipulia
- 1 sipuli
- 1 iso paprika
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl suolaa

Lohko perunat "veneiksi" ja heitä kulhoon kera oliiviöljytilkan ja mausteiden. Pyörittele kunnes mausteita näyttäisi olevan suunnilleen tasapuolisesti.
Leikkaa kesäkurpitsa noin puolentoista sentin paksuisiksi paloiksi, paprikaakin voi pieniä suunnilleen em. kokoisiksi palasiksi.
Leikkaa valkosipulit "poikki" s.e. kynnet katkeaa - jos hyvä tuuri käy niin puolikkaat kestävät jopa kasassa. Pieni myös sipuli.
Lado kamat uunipellille tasaisesti, sivele kasvisten päälle hieman lisää öljyä ja ripottele koko komeuden ylle mustapippuria ja hieman suolaa.

Uunissa saa olla lämmintä n. 200 astetta ja ainakin tämä satsi valmistui noin puolessa tunnissa. Kannattaa sen verran vilkaista vartin kohdalla, että onko tarvetta vähentää lämpöä (ts. näkyykö tummuvia kulmia tms.).

Kastikkeeksi voi tehdä jonkun kermaviili-yrtti-pippuri-hunaja -tyyppisen jutun jos haluaa, mutta kyllä tuo maistui vallan hyvin ilmankin.