Monday, February 19, 2007

Okraa tandoorikastikkeessa

Tämä ohje lähti oikeastaan siitä, kun löysin lähikaupastani (Al Marwan) säilöttyä okraa ja halusin kokeilla miten sen laitto onnistuu. Samalla reissulla mukaan tarttui iso pussillinen "tandoori-masala"-mausteseosta, jota pääsin samalla tyyppaamaan.

1 prk öljyyn säilöttyä okraa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
puolikas kesäkurpitsa
1 dl "kevyt ja paksu" kermaa
1,5 dl villiriisiseosta
1 tl tandoori-masala -mausteseosta
1 tl mustapippuria

Kuullota ja hauduta sipuli, valkosipuli ja kuutioitu kesäkurpitsa pannulla, jossa runsaaseen öljyläikkään on sekoitettu tandoorimauste. Lisää okra ja hiukan mustapippuria, anna hautua hetki, lisää kerma, mustapippuria ja hiukan chiliä "oman maun mukaan".

Keitä riisi noin puoleen litraan vettä (n. 15min) hiljakseen kiehuen. Mausta tarvittaessa vielä soijakastikkeella.