Monday, February 19, 2007

Vegecannelonit

Sarjassamme "en mä jaksa kauheesti vääntää" ja "käydäänpä kaupasta pari purkkia jotain ja tehdään niistä ateria" esittelee Kallion Mämmärikokki numeron "Vegecannelonit".

- canneloneja (n. 12-15kpl putkiloita)

- 2 prk (á 400g) tomaattikastiketta
- 1 sipuli
- 3 valkosipulin kynttä
- 1 prk kapriksia
- 1 prk vihreitä oliiveja
- 1 prk herkkusieniä
- ropaus mustapippuria
- ropaus tuoretta basilikaa
- 1 pss (150 g) mustaleima-emmental -raastetta
- 2 rkl tomaattipyreetä

Silppua sipulit, valkosipulit, oliivit ja sienet, heitä pannulle tilkkaan öljyä freesautumaan.
Lisää kaprikset. Lisää tomaattipyree ja hiukan vettä ja anna hautua hetken aikaa. Lisää yksi tomaattisosepurkki, ja mausta mustapippurilla ja hienoksi hakatulla basilikalla.

Anna jäähtyä hetki. Täytä canneloni-putkilot saadulla soosilla. Tuosta em. määrästä riittää noin 12-15 putkiloon.

Lado cannelonit uunivuokaan, kaada toisen tomaattikastikepurkin sisältö pötköjen päälle ja kuorruta juustoraasteella. Tässäkin vaiheessa voi vielä pippuria rouhia koko komeuden päälle.

Sitten uuniin, n. 25min ja 225 astetta uunin alaosassa. Jossain vaiheessa voi olla aiheellista peittää vuoka, jos juusto alkaa ruskistumaan liiaksi.