Tuesday, February 13, 2007

Punajuuripihvit ja pottumuusi

Punajuuripihvit

- 3 punajuurta (keskikokoista)
- 2 perunaa (keskikokoista)
- 3 kananmunaa
- 1 sipuli
- mustapippuria
- suolaa

Raasta punajuuret, perunat ja sipuli. Riko kananmunat ja mausteet sekaan, ja sekoita tasaiseksi massaksi. Paista pihveksi lettupannulla (keskilämpö, molemmin puolin).

Pottumuusi valkosipulivivahteella

- 3 isoa valkosipulin kynttä
- 0,5 l vettä
- pussimuusia =)

Murskaa valkosipuli ja paista sitä kattilan pohjalla öljyssä pari minuuttia, lisää vesi. Annan veden kiehahtaa, siirrä kattila liedeltä ja lisää muusiainekset pussista ohjeen mukaan. Muusista saisi varmastikin vielä parempaa, jos jaksaisi tehdä muusinkin ihan itsekeitetyistä perunoista, nyt ei vaan ennättänyt.

Yrtti-viilikastike

- 2 dl kevyttä kermaviiliä
- kasa tuoretta persiljaa
- tuoretta ruohosipulia
- tuoretta korianteria

Sekoita silputut vihreät viiliin ja laita jääkaappiin n. tunniksi tekeytymään.