Sunday, February 11, 2007

Palak Paneer

eli tuorejuustoa pinaattisoosissa. Tästä riittää syötävää neljälle eikä
tekemiseenkään mene tuntiakaan. Vegaanisen version saat helposti,
kun jätät juuston ja "raita"-soosin pois.

Tarjoa kastikkeiden ohella esim. basmatiriisiä, ruokajuomaksi sopii vaalea olut.


Pinaattikastike

- 450g pakastepinaattia
- 2 sipulia
- 6 valkosipulin kynttä
- 200 g kikherneitä
- tomaattipyreetä
- 1 tl jeeraa
- 1 tl mustapippuria
- tuoretta korianteria
- 1 tl intia-mausteseosta (Korianteria, kurkumaa, sipulia, mustapippuria, fenkolia, kardemummaa, neilikkaa, kuminaa ja cayennepippuria)
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 200g tuorejuustoa
- 0,5 dl oliiviöljyä (tai gheetä)

Kuullota pilkottu sipuli ja valkosipulia miedolla lämmöllä pannulla tilkassa öljyä ja intia-mausteessa.
Lisää kikherneet ja pakastepinaatti. Lisää vajaa puoli tuubia tomaattipyreetä ja sekoita.
Lisää mausteet ja öljy ja anna hautua n. 15min.
Friteeraa tuorejuustokuutiot toisella paistinpannulla ja sekoita kastikkeeseen.
Lisää vielä reilusti tuoretta korianteria ja anna hautua n. 10min lisää.

Linssisoosi

- 4 dl vettä
- 1,5 dl punaisia linssejä
- tomaattipyreetä
- curryä
- jeeraa (juustokuminaa)
- chilijauhetta
- kurkumaa
- 1/2 tl suolaa
- 0,25 dl öljyä / gheetä

Kuumenna vesi kattilassa / kasarissa kiehuvaksi. Lisää suola.
Heitä hyvin huuhdellut linssit sekaan ja anna kiehua välillä sekoittaen, kunnes linssit ovat pehmenneet ja kaikki vesi imeytynyt linsseihin / haihtunut (n. 20min).
Ota kattila pois levyltä, lisää tomaattipyre ja mausteet ja rasva, sekoita hyvin. Linssisoosi saa olla hieman löysähköä, joten tarvittaessa
voit lisätä vähän vettä/öljyä, että soosista tulee notkeahkoa.


"Raita"

- n. 2dl jogurttia
- 1 rkl kuivattua minttua
- 1 rkl hunajaa
- ripaus mustampippuria

Sekoita ainekset jogurttiin ja pistä jääkaappiin tekeytymään n. 20 minuutiksi.