Herkkutattipiiras
Pohja
- 3/4 dl öljyä
- 1 1/4 dl vettä / maitoa
- 3 dl jauhoa
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
Sekoita suola ja leivinjauhe jauhojen sekaan. Sekoita öljy ja vesi/maito ja kaada jauhojen päälle, sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä pyöreälle (halkaisijaltaan n. 26cm) vuoalle reunoja myöten.
Täyte
- n. 350 g herkkutatteja
- 1 sipuli
- 1/2 purjosipuli
- 1,5 dl ranskankermaa
- 0,5 dl vettä
- 3 kananmunaa
- 1 tl mustapippurirouhetta
- 1 tl basilikaa
Jos käytät tuoreita herkkutatteja, paista ne sipulien kanssa pannulla.
Jos käytät esim. suolaan säilöttyjä, niin ryöppää ne huolella (pari kolme kiehautusta, varmista suolaisuus maistamalla) ensin. Kaada sienet ja sipulit piirakkapohjan päälle.
Sekoita ranskankerma+vesi+kananmunat, mausta basilikalla ja mustapippurilla ja kaada sieni-sipulisilpun päälle.
Paista n. 175'C:ssa n. 35min.
Keralla voi tarjoilla esim. hapankaalia, puolukoita ja maustekurkkuja.