Sunday, February 25, 2007

Blinit

Taikina

- 5 dl vissyä
- 3 dl tattarijauhoja
- 1 tl suolaa
- 2 rkl kermaviiliä
- 1 munanvalkuainen
- 25 g hiivaa tai 11 g kuivahiivaa

Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja jauhot. Anna turvota n. 3-4 tuntia.
Sekoita varovaisesti kermaviili ja kovaksi vatkattu munanvalkuainen joukkoon.
Paista esim. valurautaisella blini- tai lettupannulla öljyssä/voissa kauniin ruskeiksi.

Kokeilematta jäi tällä kertaa, että miten homma onnistuisi ilman kermaviiliä ja munanvalkuaista, mutta luulen että tuo taikina olisi kyllä paistunut ihan nätisti ilmankin.

Täytteet

Täytteiden kanssa toimii ajatusmalli, että "mistä sattuu pitämään ja mitä sattuu löytymään". Nuo rouskut voi helposti korvata esim. herkkusienillä ja jos raaka sipuli tuntuu liian väkevältä, voi sen vaikka freesata ennen tarjoilemista.

- 350 g kangasrouskuja
- 1 punasipuli
- smetanaa
- suolakurkkuja
- hunajaa

Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi, ripottele päälle hyppysellinen suolaa ja sokeria ja laitan jääkaappiin mehustumaan hetkeksi.

Kangasrouskut löytyivät kaupasta suolasäilöttynä, joten pari nopeaa kiehautusta ja huuhteleminen oli tarpeen liian suolan poistamiseksi. Tämän jälkeen tein sienistäkin pientä hakkelusta.

Suolakurkut pilkoin pitkittäislohkoiksi.

Taikinasta tuli 28 kpl pieniä blinejä, joten tästä määrästä riittäisi esim. neljän hengen istujaisiin ihan mukavasti.