Friday, January 26, 2007

Linssitäytteiset letut

Taikina (n. 6 lettua)

2 kananmunaa
3 dl vissyä
1,5-2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl sokeria
kuivattua basilikaa
loraus öljyä

Täyte

5 dl vettä
2,5 dl punaisia linssejä
1 sipuli
5 valkosipulin kynttä
kesäkurpitsaa/pakastemaissia/mitä vaan
2 dl paseerattua tomaattia ("Pomi" tms.)
2 rkl tomaattipyreetä
ropaus mustapippuria

Kastike

1 prk kevyt-kermaviiliä
2 tl kuivattua minttua
1 tl hunajaa
mustapippuria


Riko kananmunat kulhoon, vispaa rakenne tasaiseksi. Kaada vissy sekaan. Sekoita kevyesti. Lisää jauhot, sokeri, suola ja yrtit - yritä olla vispaamatta kaikkia kuplia vissystä.
Jätä hetkeksi turpoamaan.

Huuhtele ja keitä linssit (10-20min hiljaisella lämmöllä).
Kuullota hienonnetut sipuli+valkosipuli pannulla. Lisää tomaattipyreetä ja tilkka vettä.
Lisää kypsytetyt (ja tarvittaessa lävikössä valutetut linssit) ja muut sekalaiset valitsemasi ainekset pannulle, lisää viimeiseksi paseerattu tomaatti ja mausteet.
Siirrä pois levyltä kannen alle hautumaan.

Sekoita mausteet ja hunaja kermaviiliin sekaan. Laita jääkaappiin maustumaan.

Paista letut kuumalla pannulla rasvassa molemmin puolin.

Sitten vaan, täytteet letun päälle ja rullalle. Lisää vaikka juustoraastetta, jos siltä tuntuu.