Thursday, January 25, 2007

Vuohenjuusto-kikherne- ja herkkusieni-oliivipiiras

Tästä ohjeesta tulee noin uunipellillinen piirasta -- siitä riittää ruokailijoiden ahneudesta riippuen kahdesta kahdeksalle henkilölle.

Pohja

1,5dl öljyä
2,5dl maitoa tai vettä
6dl jauhoja
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Kaada sekaan öljy-maito/vesi -seos ja alusta taikinaksi.
Levitä uunipellille. Pohjaa voi piristää lisäämällä siihen esim.
unikonsiemeniä, erilaisia kuivattuja yrttejä etc.

Täyte 1

Herkkusieni-oliivi -piiras
- Iso purkillinen herkkusieniä / 2pkt tuoreita
- 2 sipulia
- 5 valkosipulin kynttä
- mustia oliiveja
- juustoraastetta
- tomaattisosetta
- 3 tomaattia

- mustapippuria
- basilikaa
- curryä

Kuullota sipulit+valkosipuli. Ruskista sienet kevyesti curryn kanssa.
Lado pohjan päälle s.e. tomaattisose tulee pohjalle,
tomaatit ja juustoraaste tulevat päällimäiseksi.

Uuniin n. 175-200'C n. 35min.

Täyte 2

Vuohenjuusto-kikherne -piiras
- vihreää pestoa
- 125g vuohenjuustoa
- 1 iso punainen paprika
- sipulia
- valkosipulia
- 75g kikherneitä (kypsiä)
- juustoraastetta

- mustapippuria, basilikaa, oreganoa...

Kuullota sipuli+valkosipuli. Voitele pohja pestolla,
lado muut ainekset vapaavalintaisessa järjestyksessä, kuitenkin juustoraaste päällimmäiseksi.

Uuniin n. 175-200'C n. 35min.

Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista.