Thursday, January 25, 2007

Falafelit tomaattikastikkeella

Sarjassamme "nyt äkkiä jotain hyvää, ei tässä kauheesti jaksa säätää"

1 pkt valmista falafel-jauhetta
vettä
tomaattipyrettä
4dl tomaattikastiketta
sipulia
valkosipulia
kesäkurpitsaa

tuoretta basilikaa
minttua (kuivattuna)
mustapippuria
chilijauhetta

Kippaa "sopiva määrä" falafel-aineksia ja paketin kyljestä löytyvän ohjeen mukainen määrä vettä perään (esim. 2,5dl jauhetta, 2,5dl vettä).

Pursota tomaatipyreetä tuubista reilusti sekaan, lisää pieneksi hakattu valkosipuli, minttu ja chilijauhetta "oman maun mukaan".
Anna turvota paketin ohjeen mukaisesti, 15min tai tunti.

Kun taikina on turvonnut tarpeeksi kauan, pyörittele esim. lusikan avulla uunipellille semmosia 4-5cm halkaisijaltaan olevia, n. 1,5-2cm paksuja "pihvejä".

Kun saat lätkät uuniin (esim. 225'C, 15-20 min), laita pannu kuumenemaan, paista sipulit ja valkosipulit öljyssä, lisää kesäkurpitsa, anna hautua hetki, lisää tomaattikastike (4dl). Mausta pippurilla, chilillä ja basilikalla.

Lisukkeeksi voi halutessaan keittää esim. riisiä, tai tehdä/lämmittää pitaleipää taikka tarjota salaattia.