Thursday, January 18, 2007

Herkkusienirisotto

Tässä nopeahko risotto-ohje.

Annoksesta riittää 2-3 hengelle, valmistus kestää kaikkinensa noin 40min.

Ainekset:

- 1,5dl pitkäjyväistä villiriisisekoitusta (keittoaika n. 20min)
- paketillinen (200g) tuoreita herkkusieniä
- 1 sipuli
- 3-4 valkosipulin kynttä
- 3 luumutomaattia
- n. 5dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- öljyä
- mustapippuria
- ripaus curryjauhetta
- tuoretta basilikaa
- tujaus vaaleaa sherryä

Laita paksupohjainen kasari/kattila kuumenemaan. Kuullota silputtu sipuli ja valkosipuli runsaassa öljyssä kasarin pohjalla.

Siirrä sipulit sivuun (esim. lautaselle).

Lisää kasariin öljyä s.e. pohja peittyy. Kuumenna. Kaada riisit kattilaan, sekoita puisella lastalla, kunnes riisit ovat muuttuneet hieman läpikuultaviksi. Tähän menee yleensä ihan muutama minuutti - älä ruskista.

Lisää sipulit, vesi ja kasvisliemikuutio.

Pilko ja paista tuoreet herkkusienet pannulla, ripauta päälle curryjauhetta ja mustapippuria "oman maun mukaan".

Kun riisien vesi alkaa kiehumaan, lisää paistetut + ruskistuneet sienet sekaan. Lorauta sherry sekaan. Pilko ja lisää myös tomaatit (poista kanta). Anna kiehua n. 20min, lisää silputtu basilika, anna veden haihtua / imeytyä riisiin.

Ota kattila pois levyltä ja anna levätä 5-10min.

Ja eikun ääntä kohti! =)